Speltakken

Iedere speltak heeft zijn eigen ruimte in de blokhut. U kunt altijd contact opnemen met de contactpersoon van de speltak om uw kind een paar keer op proef mee te laten draaien. Als uw kind na een aantal keer proefdraaien lid wil worden, kunt u dit via de pagina “Lid Worden” doen. Tevens treft u onderstaand de belangrijkste regels aan.

U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met één van de speltakken:

BeversJoy Moeskops
WelpenInge van Mierlo
KaboutersSandra Braks
ScoutsDirk Castelijns
RowansEus Rombouts
Pivo-StamTon Swinkels:

Wie denkt aan kinderen, jongeren en Scouting, denkt direct aan spel, plezier en een uitdagend leven. Niemand associeert deze woorden met grensoverschrijdend gedrag. Een verplichte Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is één van de maatregelen die Scouting Nederland getroffen heeft om binnen de organisatie een veilige omgeving voor kinderen te bieden. Daarnaast besteedt Scouting Nederland aandacht aan het onderwerp in trainingen en beschikt Scouting Nederland over een Protocol grensoverschrijdend gedrag.

Als scoutinggroep conformeren wij ons aan de regels van Scouting Nederland. Wij hanteren ook de door Scouting Nederland voorgeschreven gedragscode, die u hier kunt nalezen.

Als er sprake is van een calamiteitensituatie, zoals grensoverschrijdend gedrag, een ongeluk of een sterfgeval, staan onze bestuursleden je graag te hulp. Ook kun je altijd contact opnemen met het landelijk opvangteam. Dit team bestaat uit landelijk vrijwilligers die groepsbesturen adviseren over hoe ze hiermee om kunnen gaan. Deze vrijwilligers zijn ervaren in de hulpverlening en hebben veel ervaring met dit soort situaties. Zij verwijzen Scoutinggroepen indien nodig door naar de juiste instanties.

Voor meer informatie over deze onderwerpen verwijzen we u graag door naar de site van Scouting Nederland.